Keresés
Close this search box.

Fogyjunk a Holddal!

//

A természetben minden összhang, rezgés és ritmus. Ezért az „egyensúlyban lévő élet” azt jelenti, hogy ezeket a ritmusokat figyelembe vesszük, és nem úszunk állandóan az árral szemben. Ősi kötelességünk, hogy figyeljünk környezetünkre és saját testünkre, így könnyebben megőrizhetjük annak ideális alakját.

A káros étkezési szokásoktól csak nagyon ritkán lehet erőszakkal megszabadulni. Hogyan lehet felhagyni a rossz szokásokkal? Két kérdést kell feltennie magának, mielőtt elhatározza, hogy valamilyen téren megváltoztatja az életét.

Ha azért döntött így, mert „ez így egészséges; mert az anyámnak / apámnak / partneremnek / az embereknek / saját magamnak be akarok bizonyítani valamit; mert utána jobban fogok kinézni; mert a partnerem is éppen most hagyja abba; mert jobb ember lesz belőlem”, akkor máris lerakta elhatározása sikertelenségének alapkövét. Még ha sikerülne is – latba vetve minden erejét, önuralmát és szívósságát – saját maga ellenében, hogy leszokjon rossz szokásáról, akkor vissza fog térni, vagy egy másik helyen – talán még nagyobb kárt okozva – tűnik fel újra.

Ha tehát le akar vetkőzni valamilyen rossz szokást, vagy változtatni szeretne egy Önnek nem elfogadható helyzeten – például az alakján vagy a testsúlyán –, akkor nézzen vele nyugodtan és higgadtan szembe. Vizsgálja meg minden oldalról. És azután döntse el, hogy változtat-e (vagy mégsem). Hogy miért? Azért, mert ez az Ön akarata. Kész, vége.

Ezután – az évezredes tudást segítségül hívva – válasszon ki elhatározása kivitelezésére az égre tekintve, vagy a holdnaptárban egy újhold napot. Ez segíthet.

Növő Holdnál ugyanis, a BEFELÉ irányuló folyamatok erősödnek, ilyenkor tudjuk szervezetünket erősíteni, roborálni, feltölteni vitamin- és ásványanyag készletünket. Vigyázzunk az evéssel, nassolással! Amivel ilyenkor töltjük meg gyomrunkat, abból több fog elraktározódni, zsírpárnáinkat gyarapítani. Hacsak nem hízókúra a célunk, együnk mértékletesen!

Fogyó Holdnál pedig a KIFELÉ ható folyamatoknak köszönhetően fellélegezhetünk, most kevésbé hizlal, amit eszünk, de azért ne essünk túlzásokba! Ez a fogyókúra, méregtelenítés, külső-belső, testi és lelki megtisztulás ideje. Ilyenkor könnyebben olvadnak le rólunk a kilók, sikerélményben lehet részünk.

Nemcsak a holdfázisoknak van jelentős befolyása a táplálkozásra, emésztésre, anyagcserére, hanem annak is, hogy a Hold épp melyik állatövben tartózkodik.

Amikor a hold valamelyik tűzjegyben – Kos, Oroszlán, Nyilas – jár, jobban hasznosítja szervezetünk a fehérjéket, bátrabban ehetünk tehát húst, és könnyebben emésztjük a tejtermékeket is – használjuk tehát ki e napokat! A földjegyekben – Bika, Szűz, Bak – a Hold az ásványi anyagok felszívódásának kedvez, pláne növő Hold idején. Fogjuk vissza a só-fogyasztást, mert ez ilyenkor jobban megterheli szív-érrendszerünket! Ha a Hold levegőjegyekben – Ikrek, Mérleg, Vízöntő – jár, kerüljük a zsíros ételeket, melyek emésztése ilyenkor nehezebb. Víznapokon, a Rák, Skorpió és Halak jegyében jobban kívánjuk a szénhidrátokat, felszívódásuk is fokozottabb – megfigyelések szerint, a péknél sokkal több kenyér fogy ilyenkor. Tanúsítsunk hát önmérsékletet az illatos, forró kenyér, zsemle láttán, egyéb szénhidrátot, édességet is szűkebben mérjük magunknak.

Fentiekből látható, hogy 2-3 naponta más állatövben járva, a Hold váltakozó impulzusokat közvetít, melyek befolyásolják étvágyunkat és testünk táplálékfelvevő képességét. E ritmusokat harmonikusan beépítve mindennapjainkba, könnyebben biztosíthatjuk fogyókúránk sikerét, és az elért eredményt könnyebben megőrizhetjük hosszú távra.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!