Keresés
Close this search box.

Mikrokristályos cellulóz a természetes rostok pótlására

//

Mai rohanó világunkban nem csak, hogy nincs időnk étkezésre, de az elfogyasztott táplálék összetételére, tápértékére sem figyelünk. Egyre inkább tért hódítanak a gyors, akár menetközben is elfogyasztható, finomított, ízfokozóval ellátott, tartósított, zsírban, szénhidrátokban gazdag, rostban szegény élelmiszerek. A rosthiány pedig komoly panaszok előidézője lehet.

Mikrokristályos cellulóz a természetes rostok pótlására

Étkezési szokásaink átstrukturálódása miatt előtérbe kerültek a szív és koszorúserek, valamint érrendszerünk meszesedési problémái, a diabétesz, az allergiás jellegű problémák, a daganatok okozta jelzések, valamint az elhízás.

Ha kevés rostanyagot fogyasztunk, romlik a bélbolyhok állapota, egyre kevesebb tápanyag szívódik fel, így a véráram nem tudja ellátni az éhező sejteket. Fölszaporodnak a vészjelzések: egyre gyorsabban és egyre többet akarunk enni, hogy mielőbb kielégítsük a belülről jövő – sokszor tudatalatti – jelzéseket.

Az élelmi rostok olyan anyagok, amelyek a növények (zöldségek, gyümölcsök, gabona magvak stb.) sejtfalát alkotják. Az élelmiszerek tisztítása, feldolgozása során csökken az elfogyasztott táplálék rosttartalma. Ahogy az élelmi rostok előrehaladnak az emésztőcsatornában, ingerlik a mechanikus receptorokat, ezzel aktivizálják a vékony- és a vastagbélben az emésztőnedvek kiválasztását, illetve a bél perisztaltikus mozgását. A mikrokristályos cellulóz részt vesz a széklet kialakításában is. Folyadékkal való telítettségének és szerkezete lazulásának köszönhetően, a Pille megnöveli a széklet tömegét, térfogatát, gyorsítja áthaladását a beleken, csökkenti a has belső nyomását.

Az élelmi rostok legfontosabb előnyös tulajdonsága, hogy alacsony az energiatartalmuk – 0 kalória –, miközben képesek a telítettség érzetét kelteni, egyben csökkenteni az éhségérzetet.

A szervezet megtisztítása, egészségi állapotának javítása, valamint a testsúly normalizálása – többek között – a szervezet fiziológiai élelmirost-igényén alapul. A Pille tabletta mikrokristályos cellulóz tartalmával biztosíthatja a hiányzó természetes rostok pótlólagos bevitelét.

Árendás László
természetgyógyász, életmód-tanácsadó terapeuta

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!