Keresés
Close this search box.

Testreform klimax idején

//

Tréning nélkül a test egyetlen izma sem tartja meg fiatalos erejét! Mindez igaz nőknél és férfiaknál egyaránt, az intim testtájak – életminőségünk szempontjából rendkívül fontos – izmaira is, melyek ugyancsak rendszeres „karbantartást” igényelnek.

Testreform klimax idején

Rejtett izmaink gyengülése nem csak esztétikai probléma, hanem számtalan kellemetlen tünet forrása is lehet. A menopauza után a húgycső és a hüvely területét bélelő nyálkahártyarendszer elvékonyodik, párnázottsága, szigetelő ereje csökken, emiatt gyengül az egész alhasi tér stabilitása. Alkalmazkodjunk ehhez a hasi szerveket kímélő szokásokkal, beleértve a nehéz súlyok cipelésének, a WC-n való erőlködésnek, illetve testedzés során a nagy terpeszben végzett, és ugrálást, szökdelést igénylő gyakorlatok mellőzését.

Amennyiben hirtelen nyomásnövekedésre (köhögés, tüsszentés, futás, szökdelés, ijedtség, nevetés) vizeletvesztés történik, egészen biztos, hogy a húgycső izomzata gyengébb a kelleténél, nem megfelelő a húgyhólyag alsó támasztása, ne terheljük tehát, mert az elősegítené süllyedését. Mindhárom alsó izmunkra kiterjedő gyakorlatokkal a gáttájék izomzata újból megerősíthető, addig viszont kerüljük a futást és ugrálást.

Idejében elkezdett intim tréninggel megelőzhetjük, illetve kezelhetjük a következő problémákat: akaratlan vizeletvesztés, stresszes inkontinencia, hüvelygyengeség miatt szexuális örömtelenség, aranyér, a végbél záró erejének csökkenése, hüvelyi visszértágulat, menstruációs görcsök stb. A tréning hatására javul a kismedence vérkeringése, ami idősebb korban, a klimax és az azt követő időszakban különösen fontos. A fokozódó vérkeringés még alacsonyabb hormonszint esetén is javítja a hüvely nyálkahártyájának állapotát, csökkenti a hüvelyi diszkomfort-érzést. A női intim szervek rendszeres tréningje, kondicionált állapota hatással van a női önértékelésre, az önbizalomra és magabiztosságra is.

Kriston Andrea
pedagógus, a KIT módszer kifejlesztője

Női és férfi Kriston Intim Tornára jelentkezés:
06-30/21-21-637 (9-12 óra között), info@intimtorna.hu.
További info: www.intimtorna.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!