Keresés
Close this search box.

Bélrendszer, a daganatok melegágya?

//

Daganatos megbetegedések a szervezet többi szervéhez viszonyítva, leggyakrabban a gyomor- és béltraktusban fordulnak elő. A bélnyálkahártya ugyanis számos rákbetegség kiindulópontját képezi. Még a férfiak leggyakoribb daganata, a tüdőrák is – a hagyományos kinai gyógyászat öt elem tana szerint – „közvetlen” energetikai kapcsolatban van a vastagbéllel. De hát mi a baj a belekkel?

A jóga hagyománya szerint az egészség egyik kulcsát a belek állapota képezi. Matuzsálem, a bibliai ősatya, Noé nagyapja, aki állítólag 969 évet élt, azt mondta: „Tartsd a fejedet hidegen, a lábaidat melegen, a beleidet pedig tisztán! Ez a hosszú élet titka!”.

A fizikai szervezetben állandóan, rendszeresen, az élet egész tartama alatt mérgek halmozódnak fel. A korai öregedés és szenilitás egyik fő oka a szervezet feltöltődése mérgekkel, önmérgezés révén. Minden élő sejt bomlástermékei mérgezőek a szervezet számára. Ezen kívül létezik egy nagyon veszélyes önmérgezési forrás, amely során a mérgek a belek falán át szívódnak fel, szétterjedve az egész szervezetben. Még azoknak is, akiknek nincs állandó székrekedésük, vagy legalábbis azt hiszik, hogy nincs, állandó jellegű mérgezési gócpontot képvisel a vastagbél (béltartalma). A belek kiürítése – akár naponta is – nem zárja ki azt, hogy a bél nyálkahártyájára lerakódás kerüljön, amely idővel vékony réteget képez a nyálkahártya belső felszínén, és lassan megkeményedik – így lehetetlenné válik kiürülése. Mindez rothadást, erjedést vált ki , és ezen folyamatok toxinjai felszívódva, az egész szervezetet átjárják.

A rák azonban nem az egyetlen betegség, amitől tartaniuk kell azoknak, akiknek vastagbelét el nem távolított üledékréteg borítja. Az önmérgezés számlájára írhatók fel a következő betegségek is: májcirrózis, reumatizmus, vérhas, érgyulladás, álmatlanság, isiász, vérszegénység, ideggyulladás, pszihózisok, szívbetegségek, bőrbetegségek, szájszag, kőképződés. Ezek a toxinoknak a szervezetben való recirkulációjának (körforgásának) köszönhetőek.

Engedje meg a Kedves Olvasó, hogy egy csokorba összefoglaljam a székrekedés főbb következményeit szervezetünk különböző szintjein: gyomor (a gyomor tónusának elvesztése, gyomorsüllyedés, fekély, rák – sokszor ezek okozzák a rossz szájszagot is); vese (vesekő, vesegörcsök); idegrendszer (álmatlanság, depresszió, ingerlékenység, hisztéria); alsó végtag (isiász, vénás pangás, mely visszerek képződéséhez vezet); vastagbél (rák, aranyér, vakbélgyulladás); máj (májpangás, májműködés zavarából eredő mérgezések, epekő); vér (vérszegénység, a vér összetételének patológiás változásai, melyek kihatnak az egész szervezetre); alhas (keringési zavarok, az alhasi szervek – petefészek, méh stb. – krónikus gyulladásai, a méh elmozdulása); bőr (különböző kiütések).

Talán első nekifutásra szakmalilag nem is érthetőek az ok-okozati összefüggések, mindenesetre a megfelelő vastagbéltisztítási technika alkalmazásával a legtöbb felsorolt kóros elváltozás, betegség javul vagy teljesen meg is gyógyul.

A székrekedés azért veszélyes, mert a vastagbél nyálkahártyája és a vérerek között nincs semmilyen „tisztítószerv”, így a mérgek közvetlenül a vérkeringésbe jutnak, egész szervezetünkben szétszóródnak. Ha az évek során a vastagbélből folyamatosan filtrálódnak a mérgek, elképzelhető ezek negatív hatása szervezetünkre és az öregedés folyamatára… (folytatjuk)

Dr. Csóka Tibor
klinikai onkológus szakorvos

Telefonos konzultációs lehetőség minden csütörtökön
15.00–17.00 óráig a 00-421-911-571-415 telefonszámon
Turul Egészségközpont (Dunaszerdahely, Szlovákia)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!