Keresés
Close this search box.

Folyadékfogyasztási ajánlások daganatos betegeknek

//

Egy nemrég befejezett prospektív, 3 hónapos követéses klinikai vizsgálatunkban 56 daganatos beteg vett részt. Legtöbbjük negyedik, utolsó stádiumban lévő daganatos beteg volt. Ez alkalommal a vizsgálat során alkalmazott folyadékfogyasztási ajánlásokat ismertetem, melyek jelentősége kiemelkedő.

Folyadékfogyasztási ajánlások daganatos betegeknek

Betegeinknek kimondottan megtiltottuk a feketekávé és fekete tea, a szeszes és szénsavas italok fogyasztását.

Az ajánlásokban többek között ezek szerepeltek: „a legjobb folyadék a Pí víz – ezt kellene inni, ebből kellene főzni is. Megfelelő vizek még: a forrásvíz és a jó minőségű ásványvíz. A napi (24 órás) folyadékmennyiség minimum 35 ml testsúly-kilogrammonként!

Ennek a reggeli vízterápiának a hatása nagyon áldásos a szervezet számára: beindítja az emésztőrendszert és beállítja a napi rendszeres székelést. Az elfogyasztott nagyobb mennyiségű víz hirtelen felszívódik, emeli a vértérfogatot, ami tisztítja a veséket is.

Eleinte szokatlan a tápcsatornának ez a vízmennyiség, de rövid időn belül adaptálódik hozzá. Kitartás és türelem!

A nap további részében frissen préselt gyümölcs- és zöldségleveket, kínai vagy japán Sencha típusú zöld tea forrázatát fogyaszthatod. A lassú fordulatszámú présgéppel kinyert alaplevek közé az alma-, sárgarépa- és céklalé 2-2dl napi mennyisége tartozik, valamint egy-két adag zöldlé, például káposzta-alma-céklalé vagy saláta-alma-céklalé. Tehetsz még bele néha paprikát, káposztát, uborkát, feketeretket, piroskáposztát vagy mángoldot is. Nagyon figyelj, hogy a préseléstől számított 10 percen belül fogyaszd el a levet, mert összetevői érzékenyek a fényre, oxigénre és jócskán csökkenhet a tápértékük. A zöldségek a szervezet pH-értékét segítik helyreállítani a savas kémhatásról a lúgosra, ugyanakkor természetes vitamin- és enzimtartalmuk az immunrendszer működését támogatják.

Akiben olyan érzések kavarognak, hogy „csak ennyi?”, annak igaza van! Annak is, aki sokallja ezeket a tanácsokat és azon jár az esze, hogy „mit is fogok ezután inni?”. Szakorvosi szempontokat és a napi orvosi gyakorlatot figyelembe véve, csak annyit tudnék hozzáfűzni, hogy én már annak is örülök, ha az utolsó stádiumos betegem legalább annyit tudatosít, hogy „elsősorban önmagam vagyok a felelős azért, hogy ide jutottam és legalább ennyit változtassak a napirendemen!”

A kezelés sikertelenségének és kudarcának egyik alapvető oka az étrendi és folyadékfogyasztási szabályok be nem tartása. Sok szomorú eset jut erről eszembe…

Természetesen a kutatásban résztvevő csoportok fentiek mellett – differenciált módon – számos egyéb kezelésekben is részesültek, ezek a teljesség igénye nélkül: standard onkológiai kezelés, kemoterápia, hormonális és molekuláris célzott kezelések, komplex biológiai rákterápiás protokoll, melynek része a méregtelenítés, a gyulladáscsökkentő, immunrendszert moduláló és szabadgyökfogó hatású étrend-kiegészítők, gyógyhatású készítmények, személyre szabott holografikus információs cseppek alkalmazása, melyek az emberi testmező torzulásait hivatottak korrigálni.

Dr. Csóka Tibor
klinikai onkológus szakorvos
Telefonos konzultációs lehetőség

minden csütörtökön 15.00 – 17.00 óráig

a 00-421-911-571-415 telefonszámon.
Turul Egészségközpont
(Dunaszerdahely, Szlovákia)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!