Keresés
Close this search box.

A füvesember teája cukorbetegeknek

//

Szabó Gyuri bácsi mesterségének eredetéről, a gyógynövények felhasználásáról, valamint hatásairól mesélt nekünk. Külön kitért a cukorbetegség esetén javasolt teákra és azok élettani hatásaira.

Gyuri bácsi, mit jelent az, hogy „füvesember”?
– Olyan gyógyító, aki gyógynövényekkel kúrál betegségeket, ma modern kifejezéssel fitoterapeutának hívják őket. Én bevallom, jobban szeretem a füvesember szót, mert régen is így hívták a népi gyógyítókat. Nálunk ez családi hagyomány, anyai nagyanyám javasasszony volt, én tőle tanultam a füvekkel való gyógyítás tudományát. Erről gyakran szoktam beszélni, ha előadásra hívnak, érdekli az embereket, hogy hogyan tanultam tőle. Viszont azt tapasztalom, ennél sokkal fontosabb számukra, ha elmondom, milyen bajukra, milyen növényt használjanak.

Hogyan alkalmazza a gyógynövényeket?
– Gyógyteákat készítek belőlük. Van növény, ami az epeműködést segíti, van, ami vérnyomásra jó, és olyan is van, ami a vércukorszintet csökkenti. Ezt régóta sokan ismerik Györgytea néven. Ma már Diabess-Györgytea a neve, mióta a Gyógyszerészeti Intézet 2006-ban törzskönyvezte.

Vannak már tapasztalatok a fogyasztók köréből?
– Hogyne, hiszen a teát már évek óta több ezer ember issza. Nagyon jók a tapasztalatok: csökken a szomjúság- és éhségérzet, beáll a cukorszint, megszűnnek a tipikus cukorbeteg panaszok. Sok orvos is ajánlja a betegeinek.

Azt gondolni azonban, hogy gyógynövények fogyasztásával kiváltható a gyógyszer, a diéta, tévedés lenne. Eredményesen lehet viszont segítségükkel harcolni a kialakulóban lévő betegség és a szövődmények ellen. (x)

Bővebb információ:
www.diabess.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!