Keresés
Close this search box.

Töltse fájdalmak nélkül a nyarat!

//

A fájdalom – akár akut, akár krónikus – még a legszebb vakációt is tönkreteheti. Bár a cél a fájdalmak kialakulásának megelőzése lenne, ám ismerünk olyan fájdalomcsillapító technikákat, melyek a kialakult állapotban is viszonylag gyors, jelentős enyhülést hozhatnak.

Töltse fájdalmak nélkül a nyarat!

Egyik leggyakoribb nyári panasz a gyaloglást, kirándulást nehezítő térdfájdalom. Amennyiben reggelenként, vagy gyaloglás, futás után jelentkezik, ez annak a jele, hogy beindult a porckopás folyamata. Ilyenkor a fájdalom csillapítása mellett legfontosabb, hogy óvjuk a maradék állományt. Ehhez feltétlenül tehermentesíteni kell a térdet, amit segítenek az olyan mozgásformák, melyek kímélik az ízületi porcot, szalagokat, de erősítik a térd körüli izmokat. Ilyen például a gyors- és hátúszás, a tai csi, a mediball, a jóga, a pilates és a body art.

Javulást hoz, ha injekció útján hiarulonsavas szert juttatunk az ízületi résbe, amely „megolajozza”, kipárnázza az ízületet és tompítja a felszínét ért lökéseket. A kúra hatása átmeneti, de akár 6-8 nyolc hónapra is nagymértékben javíthatja az állapotot, ezt követően annak ismétlése szükséges.

Beválhat a lökéshullám-terápia, mely oldja a mozgásszervi fájdalmat okozó triggereket, élénkíti a vérkeringést és az anyagcserét, így nemcsak a fájdalmat csökkenti, hanem a valódi okot is megszüntetheti a sérült szövetek fokozatos regenerálásával. A kezelés során nagy energiájú lökéshullámot juttatunk a kijelölt helyre, amely ugyan enyhe fájdalommal járhat, de az eredmények magukért beszélnek.

A taping technika (kinesiotape módszer) arra a felismerésre épül, hogy a mozgásszervi fájdalom gyakran az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból fakad. A technika bőrszövettel megegyező rugalmasságú, elasztikus szalagok felragasztását jelenti. Ezek tehermentesítik az inakat, ízületi szalagokat, csökkentik az ödémát, így könnyebbé válik a nyirokfolyadék áramlása, csökken a fájdalom-receptorokra nehezedő nyomás, beindulnak az öngyógyító folyamatok, s a fájdalom is csökken. Összességében lerövidül a gyógyulás időszaka.

Sérülések és fájdalmak nélküli nyarat kívánok!

Dr. Pál Mónika
reumatológus szakorvos
oxygenfajdalomcentrum.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!