Keresés
Close this search box.

Tisztítókúra kívül is!

//

A bőr legnagyobb kiválasztó szervünk, így a test belső méregtelenítése mellett nagyon fontos elvégeznünk annak tél végi, tavaszi „nagytakarítását”, hiszen állandóan ki van téve a külső szennyeződések káros hatásainak, és a szervezetben felszabaduló toxinok egy része is a bőrön keresztül távozik a szervezetből.

Tisztítókúra kívül is!

Az egészséges bőr rugalmas, rózsás, a pórusok zártak, nem tarkítja sok ránc, és nincsenek rajta pattanások. Természetesen az életkortól és bőrtípustól függően ennél lehet kevésbé jó állapotban.

Amennyiben a korábban tiszta bőr szürkés árnyalatúvá válik, pattanások jelennek meg rajta, esetleg elegendő alvás ellenére is gyakran ébredünk duzzadt, karikás szemekkel, ideje megkezdeni a méregtelenítő kúrát.

Az egész test salaktalanítása elősegíti a bőr megtisztulását is, s ugyanígy, a bőr stimulálásával fokozni lehet a szervezetből a toxinok távozását. Ennek előfeltétele a méregtelenítő hatású diéta mellett a megnövelt folyadékfogyasztás, hogy a szervezet, s így a bőr is kellően hidratált legyen.

A bőrtisztítás első lépése az elhalt hámsejtek eltávolítása. A hámlasztás már önmagában is javít a bőrképen, így érdemes rendszeresen leradírozni a bőrt nemcsak az arcon. A legfelső hámréteg eltávolítása után jóval könnyebben távoznak a mélyebben lévő szennyeződések.

A hámlasztás után következik a gőzölés, mely megnyitja a pórusokat, kioldja a felesleges faggyút a benne lévő szennyeződéssel együtt. Gőzölés után a bőrre nem túl vastag rétegben felvitt iszappakolás még mélyebben tisztítja a bőrt.

A méz pedig szinte kiszippantja a bőrből a mérgeket, de fel kell készülnünk rá, hogy a felszín felé igyekvő salakanyagok hatására átmenetileg pattanások jelentkeznek, majd a bőr újra kitisztul. Használhatjuk vékony rétegű pakolásként az arcon, de szükség esetén a háton is segíti a pattanások megszüntetését.

A test száraz ledörzsölése felpezsdíti a vérkeringést, és hatékonyan elszállítja a lerakódott mérgeket. Végezhetjük kefével vagy szivaccsal, csupán arra ügyeljünk, hogy lentről felfelé, illetve kintről befelé haladó sorrendet kövessünk.

A mélytisztító eljárást követően, annak lezárásaként kívülről, hidratáló krémmel bevitt vitaminok, tápanyagok könnyebben és mélyebb rétegekig hatolnak, így bőrfiatalító hatásuk jobban érvényesül.

Forrás: ParaMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!