Keresés
Close this search box.

Ha a férfi cukorbeteg

//

Ugyan többet hallunk a diabétesz veseműködést és látást romboló hatásáról, de a szexuális funkció károsodása szintén nagyon gyakori szövődménynek számít, mely az 50 éves kor feletti cukorbeteg férfiaknak a felét is érintheti. A jó párkapcsolat egyik alappillére a kiegyensúlyozott szexuális élet, így az ezt nehezítő egészségügyi problémákat nem lehet figyelmen kívül hagyni.

Ha a férfi cukorbeteg

Milyen szexuális problémákat okozhat
a cukorbetegség?

A cukorbetegség egyik szövődménye lehet férfiak esetében a merevedési zavar, a teljes vagy részleges impotencia. Ennek oka a kezeletlen diabéteszből adódó ideg- és érkárosodás, mely csökkenti a pénisz vérellátását és erekciós problémákat okoz. A magas vércukorszint negatívan hat a tesztoszteron (férfi nemi hormon) termelődésére is, mely elengedhetetlen a nemi vágy kialakulásához.

A megelőzés itt is elsődleges fontosságú! Elsősorban az egészségesekéhez hasonló vércukorszint elérésére és fenntartására kell koncentrálni. Követni kell a kezelőorvos utasításait, ügyelni az étkezésre, rendszeresen sportolni és ellenőrizni a cukorszintet.

Ha kialakul a nem kívánatos szövődmény, a kezelés komplexitása miatt a diabetológus orvos mellett más szakorvosok (urológus, andrológus, endokrinológus, kardiológus) bevonására is szükség lehet.

Gyógynövényekkel ebben az esetben is támogathatjuk a kezelést. Legfontosabb a vércukorszint beállítása, amelyben segíthet Szabó Gyuri bácsi cukorbetegeknek készített teakeveréke a Diabess-Györgytea. Fitoterapeuta szakemberek ajánlják az összes olyan gyógynövényt, melynek vértisztító és vérkeringést segítő hatása van. Ezek a bodza, a csipkebogyó, a fehér fagyöngy (az utóbbi kettőből hideg áztatással készítünk teát), a fekete áfonya (mely önmagában is vércukorszint-csökkentő hatással bír), a fekete ribiszke, a mezei kakukkfű, a körömvirág és a nyírfa. A szurokfű többféle hormon termelésének szabályozását is támogatja. A rozmaring rendkívül jó élénkítő, vérpezsdítő hatással van a szervezetre. A zsálya szintén élénkíti a vérkeringést. Utóbbi három növényből kellemes fürdő is készíthető.

Gyógynövényekkel
a szexuális problémák ellen

Ezeket a gyógynövényeket össze is lehet keverni, és a Gyuri bácsi által összeállított Kisvirágú füzikés teakeverék Férfiak teája – mellett fogyaszthatják. Gyuri bácsi már régen kidolgozta ezt a teakeveréket, mely segíthet megóvni férfitársait a prosztatagyulladástól vagy az impotenciától.

A Diabess-Györgyteáról és a cukorbetegségről további információ található a www.diabess.hu és fb.com/diabesstea oldalakon. (x)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!