Keresés
Close this search box.

Májunk: a toxinok tárháza?

//

Kevéssé ismert, hogy igen sok betegség gyökere a májban felhalmozódott toxikus anyagokhoz kötődik. Elhihetjük-e hogy a máj, s a benne lévő epekövek a jó egészség, a fiatalság és a vitalitás megőrzésének legfőbb gátjai?

Májunk – ha méreganyagokkal telített – egy idő után már nem tudja maradéktalanul ellátni méregtelenítő funkcióját, így egyre több toxin kerülhet a vérrel és a nyirokrendszer útján a szövetekbe.

Ennek következménye az immunrendszer gyengülése, allergiák, bőrbetegségek, gombafertőzések, szív- és érrendszeri betegségek, cukorbetegség, daganatos betegségek kialakulása.

Megfigyelések szerint szinte minden krónikus betegség esetén óriási mennyiségű epekő halmozódik fel a májban. Sokan azt hiszik, hogy epekövek csak az epében vannak, pedig a májban lényegesen több képződik belőlük. Elzárják az epecsatornákat, ezzel hátráltatják az epeáramlást.

A máj naponta 1,1-1,6 liter epét termel, sok emberben viszont csak egy csészényi vagy még annál is kevesebb termelődik. A csökkent epetermelés és epeáramlás közvetlenül vagy közvetve összefügg valamennyi betegség kialakulásával.

Epekövek kialakulásához vezethet például a túlzott mennyiségű étkezés, nassolás, késői vacsorák, túlzott fehérjefogyasztás, kevés folyadékbevitel, zsírszegény diéta, hormonpótló terápiák, fogamzásgátlók, szintetikus gyógyszerek, fogkrémekkel bevitt mérgező fluorid, valamint a napi bioritmus felborulása (alvás-ébrenlét, étkezések rendje, több órás tévénézés). A máj epecsatornáinak kövektől való megszabadítása gyógynövényes készítményekkel és más egyszerű módszerekkel is lehetséges. Régi módszer az egy hetes májtisztító kúra, melyhez nem kell egyéb, mint 6 liter almalé, 4 evőkanál keserűsó (magnéziumszulfát), 120 ml extraszűz olívaolaj és 180 ml frissen facsart rózsaszín grapefruit leve.

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!