Keresés
Close this search box.

Zöld turmix, ami méregtelenít?

//

Kevesen gondolnak rá, hogy a kén, a kéntartalmú növények – kívülről és belülről alkalmazva – méregtelenítenek, fertőtlenítenek, sőt fiatalítanak, ha azokat szakértő kezek alkalmazzák.

Zöld turmix, ami méregtelenít?

A kénről leginkább csak annyit tudunk, hogy alkalmazzák tartósításhoz, valamint a mezőgazdaságban, és ismerjük a „büdös”, kénes gyógyvizeket is. A természetben a kén a gyógyvizeken kívül a vulkángőzökben, vulkanikus kőzetekben, a fosszilis palákban, illetve például a Holt-tengeri iszapban (ichtamol), illetve egyes növényekben fordul elő.

Magas kéntartalmú növények például az uborka, a hagymafélék, a brokkoli, a káposztafélék, a retek, illetve a páfrányfenyő (gingko biloba), amely leginkább táplálék-kiegészítő formájában hozzáférhető.

● Méregtelenít, fertőtlenít: a kén számos nemkívánatos anyagot vezet ki a sejtekből, szövetekből és elpusztítja a kórokozókat. Ezáltal csökkennek a külső és belső allergiás tünetek.

● Szaruképződés egyensúlya: kén hiányában nem megy végbe a cisztein nevű aminosav cisztinné alakulása, ez is hozzájárul a kóros szarufelhalmozódás állapotához, mely például ekcéma, pikkelysömör, korpásodás vagy a talpon lévő bőrkeményedések kialakulásához vezethet.

● Fiatalosabbá tesz: hatására emelkedik a szervezet glutationszintje. Ez egy fontos antioxidáns, melynek jelenléte késlelteti az öregedés látható jeleinek kialakulását.

● Plusz egy recept könnyű, ásványi anyagban, nyomelemben és aminosavban gazdag turmixot ajánlok a belső feltöltéshez.

Hozzávalók: 1 marék spenót (turmixolás előtt nem szükséges eltávolítani a szárát), 2 db sóska levél (a savanykás íz miatt), 1 db banán, 2 dl tiszta víz, mokkáskanál vaj, ízlés szerint kevés kelkáposztalevél/uborka/petrezselyem/zeller.

A turmix lehet édes: méz vagy 2 szem datolya, szegfűszeg, citrom, fél reszelt alma hozzáadásával. Lehet pikáns is: gyömbérrel, pici borssal, kurkumával.

Peterman Krisztina
gyógykozmetikus mester
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!