Keresés
Close this search box.

A ZÖLD takarítás

//

Ideje, hogy nekilássunk saját magunk és környezetünk tél végi felfrissítésének, megtisztításának. Mi mással végezhetnénk ezt, mint tiszta, természetes, magunkat és környezetünket nem károsító bio, öko, azaz „zöld” hozzávalókkal?

Kezdjük saját magunkkal a tavaszi „nagytakarítást”!

Igyunk is végre, ne csak együnk! Távolítsuk el szervezetünkből a téli hónapok során lerakódott salak- és méreganyagokat! Tökéletes erre a tiszta víz, a méregtelenítő gyógynövényteák, a vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag zöldség- és gyümölcslevek. Növeljük tehát folyadékfogyasztásunkat!

Jelöljünk ki hetente egy tetszőleges napot, amikor kizárólag frissen préselt gyümölcsleveket, illetve magas klorofill tartalmú zöldekből – például brokkoli, uborka, sóska, saláta, rukkola, káposzta – készült turmixokat iszunk, ezt kiegészíthetjük klorofill tartalmú étrend-kiegészítőkkel is.

Az algakészítmények például segítenek a salaktalanításban, a lerakódott zsír lebontásában. Készíthetünk belőlük algakivonatos fürdőt, használhatunk algatartalmú testápolót, de hatékony a főétkezések előtt elfogyasztott algatea is.

Használjunk bio- és natúrkozmetikumokat! Szervezetünk legnagyobb vegyi szennyezése ugyanis a mindennapi kozmetikumok használatával történik. Számos betegséget okoznak az SLS, ALS, EDTA tartalmú tusfürdők, samponok, szappanok, az alumínium, klórhidrát, izopropil alkohol tartalmú dezodorok, a PEG-eket, parabeneket alkalmazó arckrémek, testápolók és babatermékek. Fontos számadat a termékeken, hogy az összes összetevő hány %-a természetes, bio vagy organikus eredetű hatóanyag.

Cseréljük le hagyományos tisztító- és takarítószereinket, melyek toxikus hatása szervezetünkre, Földünkre, a teljes élővilágra beláthatatlan!

A környezetbarát, természetes, növényi és ásványi anyagokból készült tisztítószerek nem tartalmaznak szintetikus felületaktív anyagokat, mesterséges savakat, lúgokat, illat- és színanyagokat, tartósítószereket, optikai fehérítőket, halogenizált oldószereket, rákkeltő összetevőket. Ráadásul – a közhiedelemmel ellentétben – nem drágábbak a hagyományos tisztítószereknél, és a hatékonyságra is gyakran jobb minősítést kapnak.

Forrás: PereMedica EgészségMagazin

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!