Keresés
Close this search box.

Kellő időzítés – nagyobb hatékonyság!

//

A természetben minden összhang, rezgés és ritmus. Az emberiség évezredeken át harmóniában élt a természet rendjével, sokféle ritmusával. Megfigyelte és alkalmazta a nap, a hold, a csillagok, az évszakok és napok változásának összefüggéseit. E harmonikus „rendben” nagyon fontos az időzítés – vannak hatások, melyeket megváltoztatni nem tudunk, de előnyünkre is fordíthatjuk őket.

A természet számos jelensége – így például az apály-dagály, az időjárás, a nők ciklusa, a szülés… – kapcsolatban van a hold járásával. Sok hétköznapi tevékenységünk hatékonysága, sikere növelhető időzítéssel, azaz a megfelelő holdfázis megválasztásával. Ilyenek például a kerti munka, a gyomirtás, a szőrtelenítés, hajvágás, kozmetikai kezelések, a méregtelenítő és fogyókúrák, de a mosás, ablaktisztítás és az épp időszerű tavaszi nagytakarítás is.

A Hold ritmusával összhangban végzett házimunka könnyebb és sikeresebb. Fogyó holdnál például kevesebb fáradsággal lehet kitisztítani, eltávolítani, kiöblíteni mindent. Ráadásul kevesebb mosószerrel, erős, veszélyes vegyianyagokat nem is alkalmazva, a környezetet is kímélve, gyorsabb eredményt érhetünk el, s fogyó holdnál még a szennyvíz is könnyebben lebomlik! Ebben az időszakban még a makacs foltok is gyorsabban eltávolíthatók, főként a „vízjegyű” napokon (halak, rák, skorpió).

Még a hitetleneknek is megér egy próbát: tegyen a teletöltött mosdókagylóba egy erősen szennyezett ruhát, és adja hozzá a mosószert. Végezze el ugyanezt, azonos feltételek mellett növekvő hold idején is. Meg fog lepődni az eredményen:

növő hold idején az áztatóvíz tisztább marad, a mosószer ugyan jobban habzik, de a makacs foltok a ruhában maradnak;

fogyó holdnál a szennyeződés jobban kioldódik a mosóvízbe, ami a víz színén is látszik.

Tavaszi nagytakarításhoz, ablaktisztításhoz válasszon fogyó holdnál „levegőnapot”, például a vízöntőt, mely tavasszal mindig fogyó holdban áll, s mindig „víznap” (halak) követi, így a szellősebb munkák elvégzése után másnap jöhet a makacsabb szennyeződések eltávolítása. A megfelelő időzítéshez szerezzen be egy holdnaptárt!

Forrás: Johanna Paungger – Thomas Poppe: Útmutató hold (ParaMedica EgészségMagazin)

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!