Keresés
Close this search box.

RIAVITA – mi rejlik e név mögött?

//

Szervezetünkben 3 alapvető fontosságú rendszer működik egészségünk fenntartásáért: Regeneráció, Immunrendszer, Antioxidáns rendszer. A „R-I-A” tényezők kombinációja védi a „VITA”-t, ami latinul ÉLET-et jelent. E filozófia mentén kialakult mozaikszó a RIAVITA, mely egy innovatív cég és számos olyan, az egészséget újszerű módon segítő termék, termékcsalád márkaneve, melyek az egyensúly megtartását, egy egészségesebb életet hivatottak támogatni. Lássuk a részleteket!

Korábban a Magyar Tudományos Akadémián dolgozó tudósok hozták létre a prémium minőségű étrend-kiegészítőket fejlesztő és forgalmazó RIAVITA Pharma Kft-t. A RIAVITA küldetése az egészségmegőrzés támogatásának, az öregedésgátlásnak (anti-aging) és a szépségápolásnak tudományos alapokra helyezése és elérhetővé tétele – természetes erőforrásokat felhasználva.

Az étrend-kiegészítők fejlesztése során a Keletről és Nyugatról évezredek óta átörökített hagyományos ismereteket ötvözzük az összetevők leghatékonyabb kombinációira vonatkozó modern tudományos kutatásokkal, melyek hozzájárulhatnak az egészség védelméhez. Mindezt úgy, hogy a szükséges mennyiségek napi néhány kapszulába beleférjenek.

Elkötelezettek vagyunk a természet iránt, termékeink összetevőit nagy gondossággal válogatjuk össze. A gyógynövények és gyógygombák a természet legtisztább kincsei, melyekkel a természet ajándékozott meg minket. Tudósaink több száz gyógynövényfajtát tanulmányoztak, köztük gyógynövényeket, gyümölcsöket, gyógygombákat és algákat, hogy megtalálják azokat a kombinációkat, melyek szervezetünk számára a legjótékonyabbak.

Az előállítás során olyan extrakciós technológiával készült összetevőket – vitaminokat, ásványi anyagokat, antioxidánsokat, például flavonoidokat – használunk, melyek jelentős arányban és könnyen felszívódnak, hasznosulnak a szervezetben. A gyártás során nem génmódosított (nem GMO) gyógynövényeket és gyógygombákat használunk, titán-dioxid (TiO₂) mentes, növényi alapú kapszulákat alkalmazva. Termékeink ISO 22000/2018 tanúsítvánnyal rendelkező GMP-szabványú gyárban készülnek, ezáltal is biztosítva a csúcsminőséget.

A RIAVITA elnevezés, s az ennek jegyében kifejlesztett termékek filozófiája tehát szervezetünk három alapvető fontosságú, egészségfenntartó rendszerének működéséhez kapcsolódik:

  1. Regenerációs folyamat – őssejt mobilizáció – A szervezet természetes folyamata, hogy a sérült vagy régi sejteket új, egészséges sejtekkel helyettesítse. Különféle őssejtekből és progenitorsejtekből új sejtek keletkeznek, amelyek kulcsszerepet játszanak a regenerációban. A kivonatok támogatják a véráramba kerülő őssejt előállítás – őssejtmobilizáció – képességét.
  2. Immunrendszer – szervezetünk védekező képessége – Immunrendszerünk megfelelő működése elengedhetetlen az egészséges élethez. Megvéd minket a külső kórokozóktól (pl. baktériumok, vírusok, fertőző gombák), és küzd a kialakuló rákos sejtek ellen is. Funkciója rendkívül összetett, mégis számos gyógynövény és gyógygomba képes immunmodulációt, más néven „immunerősítést” kiváltani.
  3. Antioxidáns rendszer – szabadgyökök ellensúlyozása – Testünk napi szinten számos – fizikai, lelki és környezeti – káros hatásnak van kitéve, amelyek gyakran átalakulnak szabadgyökökké. Ezért fontos, hogy szervezetünk megfelelő antioxidáns kapacitással rendelkezzen, mivel az antioxidánsok képesek semlegesíteni a reaktív szabadgyököket. Antioxidáns rendszerünk a szervezet védőmechanizmusa, amely könnyen támogatható étrendi antioxidánsok bevitelével.

Tibeti hernyógomba – a teljes élet és a csúcsteljesítmény kulcsa 

Tibet kincse a 3000 méter feletti magasságban növő hernyógomba, tudományos nevén Cordyceps sinensis. Különleges életciklusa a Himalája hótakarója alatt kezdődik, amikor a földben megbúvó hernyókat megfertőzi a gombaspóra, majd a hóolvadás után a hernyót elfogyasztva termőtestet növeszt a felszínen. A helyiek több mint 2000 éve fogyasztják ezt a rendkívüli, biológiailag aktív hatóanyagokban gazdag gombát a fiatalos vitalitás támogatására.

Titkukat mindössze 3 évtizede fedték fel a stuttgarti atlétikai világbajnokságon érmet nyert kínai atléták, akik a kiemelkedő teljesítmény eléréséhez hernyógombát fogyasztottak felkészüléskor. Ettől kezdve a hernyógomba, mint a hagyományos kínai orvoslás fontos eszköze, már a modern tudomány érdeklődését is felkeltette. A tudományos vizsgálatok mára azonosították aktív hatóanyagait – így az egyedi poliszacharidokat is –, és tudományos bizonyítást nyert széles spektrumú egészséget támogató hatása.

Stressz – A kutatási eredmények szerint a hernyógomba kivonata hatékonyan támogatja a szervezetet a mentális, fizikai és környezeti stressz hatásai ellenében. A jobb tűrőképesség alacsonyabb stresszhormon és gyulladási citokin szinteket eredményez.

Gyulladás – A vizsgálatok szerint a gomba hatóanyagai kedvezően befolyásolják a gyulladásfaktorokat, így hozzájárulhatnak a krónikus gyulladásos állapotok (pl. asztma, bőrgyulladás) tüneteinek enyhítéséhez.

Immunrendszer – A stressz és a gyulladások okozta immunkompromittált állapot feloldása, az egészséges immunrendszer támogatása, de akár autoimmun betegségek esetén is segítséget jelenthet.

Depresszió – Antioxidánsként és a bélflóra támogatójaként is segítheti a depresszív állapotok enyhítését, növeli a vitalitást.

Öregedés – A szervezet antioxidáns-rendszerét és enzimjeit támogatva, enyhíti a szabadgyökök és más öregedést gyorsító tényezők hatását, energizáló tulajdonságú.

Vércukor – Támogatja a stabil vércukorszintet, így egyrészt vércukor problémával küzdőknek, másrészt az édesszájúaknak, sok édességet fogyasztóknak nyújthat segítséget, ugyanis a magas vércukorszint (ha csak átmeneti is) spontán glikációt okoz, ami az öregedés egyik előmozdítója.

Koleszterin – A HDL – „jó koleszterin” – és az LDL – „rossz koleszterin” – megfelelő arányának támogatásával segíti a szív- és érrendszeri betegségek, például az érelmeszesedés kockázatának csökkentését.

A hernyógombának további számos egészséget támogató tulajdonsága jelenleg is tudományos vizsgálatok tárgyát képezi, melyek során igazolódni látszik a tibetiek évezredes megfigyelése, miszerint ez a gomba a „teljes élet” támogatásának egyik kulcsa.

Engedd meg, hogy a RIAVITA elkísérjen az egészségmegőrző és öregedést késleltető célok eléréséhez vezető úton, lehetővé téve, hogy teljes mértékben élvezd a minőségi és boldog életet!

Ingyenes tanácsadással segítséget nyújtunk: az info@riavita.com e-mail címen és a +36 30 116 7731 telefonon. (x)

Dr. Tóth Szilárd
molekuláris orvostudományok doktora, rákkutató
www.riavita.com

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!