Keresés
Close this search box.

Csak tiszta bőrrel menjünk nyaralni!

//

Amennyiben valaki szép, egyenletes arcszínnel, a lehető legkevesebb bőrkárosodással szeretne hazatérni a nyaralásból, annak érdemes indulás előtt külön foglalkoznia arcbőrével. Ha erősen mitesszeres, pattanásos bőrrel indulunk útnak, előfordulhat, hogy az aknék a nap hatására begyulladnak, úgymond besülnek.

Ahogy az előrelátó nyaralók bőrüket felkészítik a napozásra, úgy érdemes az arcbőrrel is külön foglalkozni, hogy az jól viselje majd a napot, szelet, vizet.

Tervezzük be tehát a nyaralás előtt legalább 2 héttel a hatékony kozmetikai mélytisztítást. Így még lesz alkalma bőrünknek az indulás előtt regenerálódni. Ha ugyanis mitesszeres, pattanásos bőrrel megyünk nyaralni, akkor a napozás hatására keletkezett gyulladás és hegek akár tartós nyomokat is hagyhatnak maguk után.

Gondoskodjunk a megfelelő fényvédelemről! A túl sok és fényvédelem nélküli napozás ugyanis hozzájárul a ráncok és a barna foltok kialakulásához, kifejezettebbé válásához, ráadásul szárítja is a bőrt és a hajat. Ha nem szeretnénk idősebbnek tűnni a korunknál, akkor megfelelően magas faktorszámú fényvédővel menjünk a napra!

Gondoljunk az ajkak védelmére is, válasszunk UV-szűrős ajakápolót! Az arc érzékeny bőrét az erős napsütésben széles karimájú kalappal is érdemes árnyékolni.

Amennyire lehet, a nyaralás alatt kerüljük a sminket! Napozni semmiképpen se menjünk kifestve, illetve az esti smink maradványait gondosan távolítsuk el lefekvés előtt, hogy abból másnapra semmi ne maradjon a bőrünkön! Használjunk – a nyári melegre tekintettel – könnyebb, vizesebb arckrémet, hidratálót! Az is jó hatással lehet bőrünkre, ha napközben többször arcpermettel hidratáljuk.

Forrás: dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!