Keresés
Close this search box.

Tippek száraz bőr ellen

//

A fűtési szezon kezdetével a lakások levegője gyakran túl száraz, emellett a hűvösebb, szeles időjárás is kiszáríthatja bőrünket, nem is beszélve azokról, akiknek eleve száraz, érzékeny, vagy problémás a bőre.

A legtöbben a napi rohanásban csak arcuk – bőrtípusnak megfelelő – krémezésére szánnak időt, így sokaknál ritkábban kerül sor alapos testápolásra, pedig a test többi része, különösen kezünk és lábunk is több törődést igényel a téli időszakban.

A kézfejeken például, alig található – a nedvesség pótlását biztosító – faggyúmirigy, emellett a kézmosások során naponta többször is a szappanok, fertőtlenítők, esetleg még forró levegős szárító hatásának is kitesszük. A bőr ezért gyakran válik szárazzá, érdessé, súlyosabb esetben ki is repedezhet. A legfontosabb a megelőzés! Hideg napokon viseljünk kesztyűt, használjunk természetes anyagokat tartalmazó, intenzívebben hidratáló kéz- és testápoló krémeket. Kezünk gyorsabban regenerálódik, ha éjszakára vékony pamutkesztyűt húzunk, s előtte alaposan belemasszírozzuk a hidratáló krémet.

Komolyabb bőrprobléma esetén SPA kezelést is igénybe vehetünk, melynek során mandula-radírral kézmasszázzsal, kézmaszkkal és paraffinos kézfürdővel ápolják a bőrt.

A hűvösebb hónapokban a ruhával fedett testrészek kiszáradása kevésbé szembetűnő, pedig a hideg hatására a lábszárakon a bőr gyakran repedezett lehet, sőt viszkethet is szárazságtól. Megelőzésképpen használjunk rendszeresen tápláló, hidratáló testápolót. A legjobb hatást nedves bőrön, fürdés után alkalmazva érhetjük el. Ugyanez igaz a sarkak esetében is, a kirepedezés ellen használjunk az elhalt hámréteget eltávolító bőrradírt, és a nedvesség pótlását biztosító hidratáló terméket.

Otthon is elvégezhető, relaxáció gyanánt is hatásos program a forró gyógynövényes fürdő körömvirág-, szezám-, vagy napraforgómag olajjal. Nemcsak a bőrünknek jelent felüdülést, de segítségével kellemesen átmelegedhetünk, ellazulhatunk lefekvés előtt, ami kellemes, nyugodt alvást biztosít.

Peterman Krisztina
kozmetikus
dermatica.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!