Keresés
Close this search box.

Az arany és a réz ősi ereje könnyen hozzáférhető számunkra!

//

A gyógyászatban és a kozmetikában, krémekben is felhasználható egyes nemesfémek jótékony hatása, például az arany és a réz alkalmazása kolloid formában történik.

A kolloidokban igen apró méretű „ásványi szemcsék” vannak, az emberi sejtek az effajta ásványi anyagokat tudják a leginkább hasznosítani: felszívódásuk több mint 98%-os mértékű. A kolloidok fokozzák a vitaminok, ásványi anyagok felszívódását, javítják az enzimek működését, segítenek fenntartani a szervezet tökéletes bioelektromos egyensúlyát, ami a jó egészség és a hosszú élet alapja lehet. Számos kutatás kimutatta, hogy az aranykolloid csökkentheti az ízületi gyulladást, a reuma és íngyulladás során jelentkező tüneteket, ödémákat.

Dr. Peter Himmel és Dr. Guy Abraham 1997-ben publikáltak egy tanulmányt a Journal of Nutritional and Environmental Medicine-ben, melyben leírták, hogy azok a betegek, akiknek a fájdalmát aranykolloiddal kezelték, a fájdalom jóval nagyobb mértékű enyhüléséről számoltak be, mint azok, akik placebot kaptak. Az aranyat már ősidők óta használják fájdalomcsillapítóként és gyulladáscsökkentőként egyaránt, használata hozzájárulhat a jobb mozgás biztosításához.

Az ember több ezer éve használja a rezet egyebek mellett a gyógyításban is. A réz gyógyító ereje már az ókorban is ismert volt, a katonák a fáradtság legyőzésére, reumára, sebek kezelésére alkalmazták. Azt is tudták, hogy a bőrön át kell a szervezetbe juttatni, ezért viseltek rézből készült ékszereket. Kozmetikumokban – gyógynövényekkel kombinálva – igen hatásosak lehetnek ezek a kolloidok, mivel a bőrön keresztül felszívódva, még jobban tudnak hasznosulni, és a hatóanyagokat célzottan tudjuk eljuttatni a kezelendő szövetekhez, izmokhoz.

Rácz Éva
természetgyógyász

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!