Keresés
Close this search box.

Hajmentés

//

Vajon szükségszerű-e a kor előrehaladtával a haj mennyiségének csökkenése? Nem hiszek abban, hogy együtt kell élni a gyengült, ritkuló, vékony szálú hajjal, mondván, hogy ez már a korral jár. Szerintem mindenre van megoldás, csak meg kell találni a probléma forrását.

A haj az egészen kicsi változásoktól a súlyosabb betegségekig sok mindent képes előre jelezni. Néha annyira előre, hogy a laboreredmények és más vizsgálatok még semmit sem mutatnak, ám pár évre rá bebizonyosodik, a hajunk jó előre „szólt”.

A kopaszodás, hajritkulás mindkét nemre jellemző lehetséges előidézői: vitamin- és ásványianyag-hiány, pajzsmirigy működési problémák, krónikus, kezeletlen stressz, gombás fertőzések, a szervezet elsavasodása, emésztőszervi problémák, autoimmun betegségek, érrendszeri problémák stb. A hormonháztartást befolyásoló gyógyszerek, szteroidok, antidepresszánsok, daganatellenes készítmények ugyancsak kedvezőtlenek a haj számára.

Az okok – a mikrokamerás hajvizsgálat, a skalpdiagnosztika és műszeres vizsgálatok alapján – egyénenként mindig eltérőek, de ezt a hajas fejbőr is pontosan megmutatja. E „térkép” segítségével fel lehet tárni a gócokat, anyagcserezavarokat, szervi eltéréseket, energetikai és lelki blokkokat.

A máj, a vese, a belek időszakos tisztítása, a problémás szervek célirányos méregtelenítése, működésük harmonizálása, energetikai kiegyensúlyozása szintén sokat segíthet a hajproblémák kezelésében. Ha a pihék még látszanak a fejbőrön, megfelelő terápiával a kopaszodás is megállítható, visszafordítható, sőt a már régóta nem működő tüszőkből is kinőhet haj.

A haj minőségromlása, hullása együtt jár a hajhagymák „éhező állapotával”, így már csak egyre vékonyabb hajszálak termelésére képesek. Ilyenkor a fejbőrnek sürgős segítségre van szüksége: a hiányzó anyagokat leggyorsabban a fejbőrön keresztül tudjuk megfelelő készítményekkel pótolni.

Íme, végül a legolcsóbb hajnövesztő módszer: apró, gyors mozdulatokkal dörzsöljük egyik kezünk körmeit a másik kéz körmeihez úgy, mintha csiszolókoronggal fényeznénk őket. Végezzük ezt legalább napi 2-3-szor 5 percig. Hajhullás, kopaszodás, őszülés esetén gyakran már ezzel is látványos eredményeket érhetünk el.

Kis Éva
hajgyógyász, természetgyógyász,
hormonegyensúly tanácsadó
06-30/754-5417, nicehajgyogyaszat.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!