Keresés
Close this search box.

Ne öregedj! Méregteleníts!

//

Egy újszülött sejtfala nagyon vékony, szinte átlátszó és színtelen. Manapság egy 70 éves átlagos ember sejtfala legalább ötször olyan vastag, a színe többnyire barna, ha nem fekete! Ez az a sejtdegeneráció, amelyet általánosságban idősödésnek hívunk.

Ne öregedj! Méregteleníts!

Az idősödés nem kívánt következményei a sejtek szintjén keletkező hiányállapotok miatt jönnek létre. Ha a sejtek nem tudnak elég gyorsan megszabadulni a naponta keletkező salakanyagoktól, azok egy része a sejt falában tárolódik. Így az évek során a sejtfal „szemetesvödörré” alakul át. A sejtek elszállítani sem tudják az anyagcsere-salakanyagokat, mivel a környező kötőszövetek – nyirokpangás vagy elzáródás miatt – már salakanyagokkal telítettek. Mindez nehezíti a sejtek oxigénnel, tápanyagokkal és vízzel való ellátását, és egyre inkább megvastagítják a sejtek falát.

A sejtek idős korban is rutinszerűen újakkal cserélődnek fel. Ám az új sejtek sincsenek sokkal jobb helyzetben a régiekhez képest. A szövetek alultápláltságtól szenvednek, ami az új sejtgeneráció számára rossz életkezdést jelent, így ezek sejtmembránja is hamarosan megvastagszik és elzáródik. Minél nagyobb kötőszöveti terület van telítődve salakanyagokkal, annál gyorsabb az öregedési folyamat.

A rossz anyagcsere két fő oka a helytelen étkezés és a rossz májfunkció. Hihetetlen állapotjavulást érhetünk el azzal, hogy egyszerű tisztítási módszerekkel eltávolítunk a májból és az epéből minden epekövet, illetve minden egyéb mérgező salakanyagot a szervekből, szövetekből és sejtekből.

Sok ember azt hiszi, hogy epekövek csak az epében vannak, pedig a májban lényegesen több képződik belőlük. Valójában a májban lévő epekövek a jó egészség, a fiatalság és vitalitás megőrzésének legfőbb gátjai. Agyunk után májunk a második legbonyolultabb, legösszetettebb funkciókat ellátó, kulcsfontosságú szervünk. Felelős a testben a méregtelenítésért, feldolgozásért, átalakításért, elosztásért és a tápanyagellátás fenntartásáért. Ha munkáját kövek tömege akadályozza, ez felboríthatja az egyensúlyt, s a szervek, szervrendszerek hiányos működéséhez vezethet.

Az epekövesség külső jelei a teljesség igénye nélkül: bőrproblémák, elszíneződés, májfoltok az arcon vagy a kézfejen, függőleges ráncok a szemöldökök között, vízszintes ráncok az orrnyergen, zöldes vagy sötét folt a halántékon, zsíros vagy izzadós homlok, sárgás arcbőr, korai őszülés.

Szinte minden krónikus betegségben szenvedő emberben óriási mennyiségű epekő van. Ezt egyszerű bebizonyítani azáltal, hogy elvégeztetünk vele egy intenzív májtisztítást, s az eredmény – a széklettel távozó nagy mennyiségű epekő – szemmel láthatóvá válik. Egészségünk fenntartása érdekében évente kétszer – tavasszal és ősszel – érdemes a tisztítókúrát ismételnünk.

Mihelyt – a tisztítás természetes következményeként – a sejtfalak elveszítik barna színüket, javul az oxigén, a tápanyagok és a víz felszívódása, érezhetően megnő az egész szervezet vitalitása. Javulnak az emésztési és anyagcsere folyamatok, s ahelyett, hogy megöregednénk, fiatalabbá és dinamikusabbá válunk. Ez az a pont, ahol megfordítható a biológiai öregedés folyamata, és az időskor pozitív oldala, az életút során megszerzett tapasztalat, belátás és bölcsesség válik dominánssá.

E témáról és a tisztítókúra menetéről bővebben olvashat
Andreas Moritz: A csodálatos máj- és epehólyag tisztítás c. könyvében, amely a Sanawing Könyvkiadó gondozásában jelent meg (www.sanawing.hu).

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!