Keresés
Close this search box.

Változó kor a Germán Gyógytudomány szemszögéből

//

Leginkább a nők változó kori problémáiról szokás beszélni. Ennek oka nem a feminizmus, hanem az, hogy, míg a nők klimaktériuma 50 éves kor körül következik be, addig a férfiaké 75. év táján. Mivel a nők egyébként is hosszabb életűek, a férfiaknak mindössze 1-2%-a éli át a klimaxot.

Cikkünkben a Germán Gyógytudomány (GNM) szemszögéből beszélünk a változó korról. Ennek alapján, minden betegséget egy elszigetelten megélt, váratlan és elfogadhatatlan drámai helyzet indít el a testben. A betegség egy olyan biológiai külön-program, mely megoldást jelenthet az olyan helyzetekre, amik a megélt érzelmi tartalmat előidézték.

Férfiaknál a tesztoszteron, nőknél az ösztrogén döntő szerepet játszik a testi jellemzők kialakításában és egy bizonyos konfliktus-csoport megélésében. Az egyes élethelyzetek másként érintik a hormonrendszerüknek köszönhetően férfias, és másként a nőies lelkivilágú embereket. Eredendően, a férfi gondoskodik a megélhetésről, konfliktusként éli meg tehát azon eseményeket, amik veszélyeztetik e törekvései sikerét. A nő felelős a családi fészek biztonságáért, melegéért. Ő a család, az otthon békéjét, harmóniáját veszélyeztető eseményeket éli meg konfliktusként.

A nemi hormonok arányának változásával, okvetlenül megváltozik érzelemvilágunk is. A természet igyekszik ezt a javunkra is fordítani. Amikor valaki elszenved egy birtokzónás konfliktust, az agy megváltoztatja a hormontermelést, így a konfliktus elviselhetőbb, az élet élhetőbb lesz addig is, amíg a helyzet megoldódik. Ha például, egy férfit elhagy a felesége, csökkenni fog a tesztoszteron-termelése, emiatt nem pusztul bele a testi-lelki kínba. Ha talál magának egy másik párt, helyreáll a hormontermelése, s ezzel a férfiassága is.

Ez a hormoncsökkenés nem egyenértékű a természetes klimaxszal, vagy egy művi petefészek/here eltávolítással. A klimax tehát megváltoztatja a hölgyek lelkivilágát: férfiasabb érzelemvilágúak lesznek. Ennek hatására olyan testi változások, olyan értelmes biológiai külön-programok is beindulhatnak, amik eddig nem. Ha a nő aktív szakaszban lévő konfliktusokkal rendelkezik, akkor eleve férfias érzelemvilágú lehet, ám ilyen esetben is számíthat változásokra.

A csontritkulásról például, a GNM azt tanítja, hogy a csontrendszer, az inak, izmok, ízületek reagálnak az önleértékelési konfliktusra. A klimaxos hölgy erősen leértékelheti tehát önmagát, mondván, hogy már nem „igazi nő”, illetve a férjével, párjával kialakult új helyzet, új erőviszonyok okozhatnak problémát. Nőként eddig a döntést természetes módon az „erősebb nemre” hagyta. Most már, mint férfias lélekvilágú ember, a döntésekért felelősebbnek érezheti magát, eddigi alárendelt helyzete megváltozhat.

Hogyan kerülhetik el a hölgyek a változó korban és utána sokaknál jelentkező betegségeket? Legyenek tisztában a várható bonyodalmakkal! Mérjék fel előre, milyen helyzet áll majd elő, ha belül ők is családfői lelkülettel bírnak majd! Milyen konfliktusok várhatók a férjükkel, családtagjaikkal, munkatársaikkal? Ne feledjük: csak azok a traumák okoznak betegséget, amelyek váratlanul érnek. Ha előre felkészülünk, akkor lelkileg ugyan rosszul eshet, de testi külön-program nem fog elindulni. Vegyék észre és vállalják a konfliktusaikat! Sokan esnek abba a hibába, hogy spirituális tevékenységekbe menekülve, megpróbálnak „felülemelkedni” a konfliktusokon. Így a pszichében eltagadni igyekezett trauma csakis a test külön-programja, betegsége révén enyhülhet.

A férfi klimax körüli problémák egy cigarettapapíron kitárgyalhatók. Ha megérik egyáltalán azt a kort és a feleségük is velük él még, akkor a férj 75 éves korában végre helyreállhat a régi szereposztás. Lesz a családban egy férfi és egy női lélekvilágú. Igaz, hogy a férfi hord szoknyát, a nő meg nadrágot, de a lényeg a harmónia.

A 75 éves férfi már nem aktív dolgozó, nincs kitéve férfias birtok-konfliktusoknak, de ha mégis, akkor megváltozott, nőies lélekvilággal már nem lesz gondja vele. Az öregedő férfi tesztoszteron-csökkenése kihat a libidójára, de ha megélte rendesen az életét, ezt már nem fogja fel tragikusan.

Vigyázzunk és legyünk tekintettel egymásra! Se magunknak, se másoknak ne okozzunk lelki traumákat!

A Germán Gyógytudományról informálódhat:
www.german-gyogytudomany.hu,
kérdést tehet fel: www.forum.2esely.hu

Végh Sándor
selfness életvezetési tanácsadó
www.2esely.hu, info@2esely.hu

Facebook
WhatsApp
Email

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!

Iratkozzon fel a ParaMedica hírlevelére!