„Foszfát a kolbászban, cisztein a zsemlében, édesítők, színezők, tartósítók az italokban – a szakirodalom 7500 körüli preparátumot és adalékot sorol fel, legtöbbjükről semmit sem tudunk, nem is sejtjük, mire használják, azt pedig végképp nem, milyen hatással van egészségünkre. Az emberiség évezredekig képes volt mesterséges kovász híján is kenyeret sütni, E 160b (lutein színezék) nélkül sajtot készíteni, és E 471 emulgeáló nélkül finom leveseket főzni.” Így kezdődik Udo Pollmer, Cornelia Hoicle és Hans-Ulrich Grimm legújabb könyve.
Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.